Един от най-опитните волейболисти в националния ни отбор Светослав Гоцев ще пропусне

...
Един от най-опитните волейболисти в националния ни отбор Светослав Гоцев ще пропусне
Коментари Харесай

Травма спира Светослав Гоцев за Олимпийските квалификации

Един от най-опитните волейболисти в националния ни отбор  Светослав Гоцев  ще пропусне олимпийската подготовка в Китай тази есен. Централният блокировач има възпалено рамо, което няма да му разреши да пази цветовете на България в Пекин.

Той ще би трябвало да се лекува 3-4 седмици и по-късно ще възобнови тренировки с топка. Травмата не му разреши да се включи пълноценно в дуелите от Евроволей 2023 във Варна. Съставът ни отпадна нощес след загуба с 0:3 от олимпийския отличник Франция в 1/8-финалите.

" Преди първите мачове във Варна почувствах болежка. Направеният резонанс сподели инфектиране, което постанова прекратяване на заниманията с топка. Трябва да продължа да върша физиотерапия, която ще отнеме близо месец. Много скърбя, че ще пропусна квалификацията, тъй като това бе основната цел. Пожелавам триумф на тима. Благодаря на щаба, който ми гласоподава доверие и се надявам скоро още веднъж да сме дружно ", сподели той пред " Бтв ".

В пресявките за Париж 2024 " трикольорите " ще играят с Китай, Полша, Белгия, Нидерландия, Аржентина, Канада и Мексико. Надпреварата е в Китай от 30 септември до 8 октомври.

Най-добрите два тима ще получат директни квоти за Олимпийските игри, а останалите ще се надяват на място посредством класирането си в международната класация след края на Лигата на нациите през идната година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР